Iets over mijzelf.
Mijn naam is Danny Westland-Visser. Ik ben in 1970 geboren en getogen in Huizen. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.
Van jongs af aan was tekenen al m'n grootste hobby. Ik was altijd van alles aan het natekenen en voor iedereen die dat wilde.
Na mijn opleiding van doktersassistente heb ik een jaar in Amsterdam gewerkt en daarna ben ik in Ziekenhuis Gooi-Noord gaan werken op het laboratorium en dat doe ik nu nog steeds.
In 2001 ben ik begonnen bij mij zelf thuis met een muurschildering op het toilet met de gedachte er achter van lukt het niet dan is het maar daar. Ik vond dat erg leuk om te doen en van het één kwam het ander. Eerst bij ons in de gang en de kamers van onze kids en daar heb ik zoveel goede reacties opgekregen dat ik daarna verschillende kinderkamers heb opgefleurd met leuke wandschilderingen van vlinders tot zeehondjes.
Na een tijdje ben ik begonnen met het één en ander op doek te schilderen wat me ook erg goed beviel. Op dat moment was het toeval dat er op mijn werk een expositie werd gehouden voor de werknemers van het lab. En daar kreeg ik goede reacties op en kreeg het gevoel dat m'n werk werd gewaardeerd, een aantal van m'n schilderijen heb ik daar ook verkocht.
Daarna mocht ik exposeren bij Arti Hair een kapsalon in de Oostermeent en daar waren de reacties hetzelfde als op m'n werk.
Natuurlijk ben ik verder gaan schilderen want het is een superleuke hobby. Ik zie het nog steeds als een hobby en dat wil ik nog even zo houden. Op dit moment schilder ik eigenlijk van alles. Zoals bloemen, vissen, vlinders en noem maar op, ik vind van alles leuk om uit te proberen. Mijn schilderijen zijn over het algemeen heel kleurig. Ik houd van lekkere knalkleurtjes. Ik schilder met acrylverf en het liefst op 3D doek. Ik heb geen studie gedaan op schildergebied.
Er komen ook wat "opdrachten" van vrienden en kennissen en dat vind ik wel een uitdaging. De uitdaging is om datgene wat hun aangeven om te toveren in een schilderij van mijzelf. En zo ben ik nu wel een eigen stijl aan het ontwikkelen omdat ik het op mijn manier doe.
Ik omschrijf mijn schilderijen als: Verfrissende en kleurrijke schilderijen in de stijl van deze tijd.


Klik hier voor terug